Sammenlign Forbrukslån

Hva er ett Forbrukslån

Normalt når du tar opp et lån hos en bank, må du stille sikkerhet i huset eller leiligheten din, eller eventuelt bilen, båten eller annen fast eiendom. Dette står som pant, slik at banken har sikkerhet i verdiene. For de aller fleste større lån, er pant nødvendig for å få innvilget lånet.

Et forbrukslån, derimot, er et lån du får uten at banken tar pant i noen av eiendelene dine. Du trenger altså ikke å stille noe sikkerhet for lånet. Dette er grunnen til at det som regel også er høyere renter på forbrukslån enn på andre lån – den som låner deg pengene tar rett og slett en høyere risiko for sin egen del med et slikt lån.

Hvorfor tar man opp ett forbrukslån

Det finnes mange grunner til å ta opp et forbrukslån. Det kan være at du trenger økonomisk fleksibilitet i forbindelse med et prosjekt, eller at du ønsker å kjøpe noe og ikke har tid til å spare. De vanligste grunnene til å ta opp et forbrukslån er:

  • Uforutsette utgifter

  • Oppussing

  • Ferie

  • Refinansiering av gjeld

Smart å sjekke flere banker

Det kan være smart å sjekke flere banker for ett tilbud og vilkår – Vi har gjort det enkelt for deg ved  å benytte sammenlignings modellen på denne siden.

Betingelser og Renter ved Forbrukslån

Det er en del betingelser ved forbrukslån og det er viktig å sette seg inn i og forstå hva det innebærer. 

Normalt ligger den effektive renten mellom 12 og 25 prosent et sted, men i enkelte tilfeller er den så høy som opp mot 30 prosent på lavere lånebeløp.